Vellykket forårsbrygskole 2019

At det var en hård fødsel kan der vist ikke være tvivl om.
Flytningen fra vores gamle adresse i Brabrand havde i den grad trukket tænder ud og det havde taget langt længere tid at få bygget de basale elementer i vores nye laug op.
Men da vi var fast besluttede på at NU skulle vi videre og igang med brygningen igen, blev datoen for brygskolen fastsat, interesserede nye bryggere kontaktet – og så gik vi igang.

I år startede vi blot med 14 deltagere. Vi skal jo lige se hvad de nye lokaler kan klare.

Igen var der en god gruppe af undervisere klar til at lære fra sig og brygmestre stod klar til at tage hvert sit hold igennem de 3 teoriaftener og 2 brygninger som en brygskoleproces indeholder.
I år havde vi inviteret nogle af de faste medlemmer som følte sig lidt rustne og bedt den være brygmester-assistenter. Det var der et par stykker der tog imod og det var meget vellykket. Begge er nu fuldstændig selvkørende i de nye brygenheder og de var en stor hjælp for brygmestrene, da der jo altid er masser af praktisk arbejde i en brygproces. (nogle skal jo ud og måle gravity, tjekke af gæringen er igang og at temperaturen i gæringsrummet fungerer)

Smageaftenerne er altid hyggelige. Meget godt øl skal analyseres.

Efter 3 måneder kunne en flok glade ny-bryggere så skåle en sidste gang og kalde sig fuldgyldige medlemmer af Haandbryggerlauget af 1970.
En hurtig evaluering iblandt deltagerne viste at alle var tilfredse med forløbet og at de nu følte sig klædt på til at gå igang med at brygge på egen hånd. De fleste hænger dog sammen med deres bryggruppe og laver de første brygs sammen… det er jo både hyggeligt og rart at have nogen at dele processen med ind til den ligger helt på rygraden 🙂

Vi ser frem til at starte næste brygskole i efteråret 2019.

Der kom en del øl ud af holdene. Så er der jo også lidt laugsbryg til vi andre.
Søren tjekker at kursisterne får fundet de rigtige ting i lageret.

Skriv et svar