Belgisk ale med amerillo humle
Version 1
Dette er en ale som er på 4,8 % alkohol. Der er brugt Amerillo humle i de sidste 3 min. Speciel gær og appelsinskal er tilsat for at få en frugt/blomsteragtig smag.
Appelsinskallen er gammel, derfor 20 gram. IBU på 25.
40 Liters opskrift
7,2 kg Pale ale malt
1,8 kg Hvede malt
20 gram Appelsinskal(gammel)
70 gram East Kent 4,7 % bitterhumle
30 gram Amerillo 9,5 % smagshumle
Lallemand Abbeye ale gær
Varm vand i en stor gryde, total 27 liter ved 75 grader
Kom malten i og mæsk malten ved 67 grader.
Vask mæsken med 26 liter varm vand
Kog urten sammen med bitterhumlen i 60 min
Når der mangler 3 min kommer amerillo humlen i
Gæren tilsættes ved cirka 24 grader.
Gære i 7 dage.
Bemærk: B.G= 1046 og O.G = 1042 Farven er som lys æblemost.